Национална седмица на четенето 9-13 декември 2019г.

Във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-20120), учениците  от ОУ,,Св.Св. Кирил и Методий”, с. Зараево се включиха в Националната седмица на четенето от 9 до 13 декември с различни прояви. (снимки от проведените дейности)

      Седмицата на четенето беше открита с четене в Интернет и творческо писане. Учениците се регистираха в електронната платформа ,,Книговище”, с която ще работят до края на първия срок, когато ще бъдат отчетени резултатите. Всички бързаха да вземат в ръцете си  нова книга и да се потопят в чудния свят на приказни герои, далечни светове и непознати земи.

    Учениците от начален етап се състезаваха за най-добър четец и краснописец.

    По класове се  разменяха  книги под наслов  ,,Сподели ми книга, сподели ми знание”.

    С решаване на езикови задачи ,,Опознай българския език” -  IV – VII клас се включиха в Седмицата на четенето.

    В музея на училището за първокласниците имаше вълнуващи мигове. Петокласници им четоха приказки.Малките ученици  също си имат  любими книжки и споделиха, че обичат да слушат, когато им се чете, но и с нетърпение чакат деня, в който сами ще могат да четат тези толкова интересни книжки.

        В ЦДГ ,,Зарайск” каки и батковци четоха на своите братчета и сестричета любими приказки.

       Седмицата на четенето беше закрита с връчване на Грамоти за активно участие.

        С изявите  си децата  показаха , че четенето е любимо занимание за тях и им помага да открият нови светове и да черпят знания от книгите.