Spelling Bee Junior 2022 - училищен кръг

School competition - Spelling Bee Junior 2022 

(Училищен кръг на националното състезание Spelling Bee Junior 2022)

Снимки от състезанието

ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ вече има участник в третото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee Junior. Хатидже Азис се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 02 март 2022 г. в училището в село Зараево, община Попово. Хатидже Азис спелува правилно думата " watch"  и победи Матияс  Ахмедов, който остана втори. Шампионът има право да участва на регионалното състезание, което ще се проведе на 29-30 март, 2022г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 14 май 2022 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от английски spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.